Filarmonica de Stat ”Transilvania” infirmă zvonurile legate de membri ai instituției implicați în turneul din China.În ultimele zile, au apărut prin presă fel de fel de informații, care au răspândit zvonuri legate de muzicieni din Filarmonica de Stat ”Transilvania” care ar fi participat, alături de mai mulți artiști ai Filarmonicii de Stat ”Banatul” și de alți artiști din alte orașe, într-un turneu în China și că ar fi posibili purtători ai coronavirusului chinez.

Din cauza multitudinii mesajelor și întrebărilor din partea presei, legate de această situație, ne simțim datori să adoptăm o poziție oficială și să infirmăm aceste zvonuri.

Rareș Sângeorzan, liderul Sindicatului Orchestrei Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, a susținut următoarele pentru Radio Cluj:

„Putem declara cu certitudine că nici un angajat al Filarmonicii de Stat ”Transilvania” nu a participat la turneul organizat în China. În urma discuțiilor cu colegii de la Timișoara și de la Arad, am primit confirmarea faptului că nu au fost implicați membrii Filarmonicii din Cluj în această deplasare”.

NapocaNews