Cea mai mare comună din țară, Florești, va avea în 2020 un buget de 95,8 milioane de lei, mai mare decât anul trecut, când bugetul aprobat s-a ridicat la 84,5 milioane de lei.

Potrivit proiectului de buget postat pe site-ul Primăriei Florești, sumele se vor împărți după cum urmează.

Cheltuielile social-culturale depășesc 37 milioane de lei, din care cea mai mare parte revine capitolului Învățământ, peste 13 milioane de lei. Pentru Sănătate sunt prevăzuți 600.000 de lei.

Iar pentru Cultură, recreere și religie, 7.466. 220 de lei. Din acești bani, circa 1,2 milioane de lei vor reveni căminelor culturale. În timp ce, pentru asociațiile și fundațiile din comună se vor aloca 370.00 de lei, iar pentru susținerea cultelor este alocată suma de 350.000 de lei.

Grosul acestei secțiuni de buget merge însă către activități de sport și recreere, unde sunt 5,5 milioane de lei. Din această sumă cea mai mare parte, peste 4 milioane de lei, va merge pentru întreținerea parcurilor, zonelor verzi și a bazelor sportive și de agrement. Iar bugetul separat strict pentru sport este puțin peste 1,2 milioane de lei.

La Asigurări și asistență socială este prevăzut un buget de aproape 16 milioane de lei, din care pentru creșe circa 2,8 milioane de lei.

Partea de Servicii și Dezvoltare Publică, Locuințe, Mediu și Ape are un buget de 12 milioane de lei, din care cea mai mare parte, peste 7 milioane de lei, este prevăzută la capitolul Protecția Mediului. Cheltuiala cea mai mare de la acest capitol este cea cu salubritatea și gestionarea deșeurilor, pentru care se va plăti peste 6 milioane de lei.

Capitolul Transporturi are un buget de peste 28 de milioane de lei, sumă prevăzută pentru străzi.

Poliția Locală va avea un buget de 3.235.750 milioane de lei.

Comuna Florești are și un credit bancar de 44 de milioane de lei.

NapocaNews