Bugetul de stat pentru 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial, iar Ministerul Finanțelor urmează să notifice primăriile care este suma alocată fiecărei localități. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, arată că abia după aceea se va ști câți bani are la dispoziție Consiliul Local in acest an.

Reprezentanții administratiei locale asigură că pentru investiții alocările vor fi cel puțin egale cu nivelul anului trecut, urmând să fie prevăzute între 600 și 700 de milioane de lei. Din acești bani vor fi continuate lucrările deja începute și vor fi asigurate cofinanțările pentru proiectele din fonduri europene.

Viceprimarul Dan Tarcea asigură că în bugetul municipiului pe 2020 vor exista fonduri și pentru începerea amenajărilor la Parcul Feroviarilor și la Baza Sportivă “La Terenuri” din cartierul Mănăștur, pentru Radio Cluj:

”În primul rând vrem să continuăm proiectele începute. Aici discutăm de parkinguri, discutăm de finanțări pentru exproprieri, unde avem de făcut exproprierile pentru zone verzi din toate cartierele, ne gândim la proiectul “La Terenuri”, la Parcul Feroviarilor, de asemenea avem în vedere și Parcul Zorilor. Practic, peste 100 de milioane de euro vor fi investite în extinderea și modernizarea zonelor verzi, bani proveniți din bugetul municipiului Cluj-Napoca și din fonduri europene”.

În 2020 va fi terminată cea mai importantă lucrare în infrastructura rutieră derulată în municipiu în ultimii cinci ani: extinderea și modernizarea străzii Bună Ziua.

NapocaNews