„Zilele astea a murit tatăl meu. Azi l-am îngropat. Drept pentru care n-o să mai am răbdare cu voi și nici n-o să vă menajez și o să spun lucrurilor pe nume, scurt și la obiect. O să folosesc vocea tatălui meu de dincolo de mormînt și o să spun ce trebuie spus. Sînteți niște proști. “.

Așa și-a început mesajul de furie, postat pe Facebook, de sociologul Mirel Palada la scurt timp de la decesul tatălui său.

În text, Palada a vorbit despre comuna Telega, construită în jurul exploatării de sare, și nu numai. Mesajul postat i-a adus câteva necazuri sociologului care s-a trezit că

„În nici două zile, mi-au șters postarea, atît de pe pagină, cît și de pe wall-ul personal, și m-au banat. Pentru, vezi Doamne, «hate speech».

Aceeași comunitate care a încurajat în mod consecvent, programatic, mesajul M#iePSD, care a glorificat folosirea lichidelor seminale ca slogan politic, este cea care a raportat drept hate speech și mi-a șters textul.

Doar ei au voie să înjure. Doar ei au voie să folosească Facebookul. Doar ei dețin dreptatea și retorica și emoția. Restul, ca niște slugi ce sîntem, trebuie să înghițim m#ia și să băgăm capul în pămînt și să nu zicem nimic. Pentru că nu avem voie să vorbim. Nu avem voie să înjurăm. Să trăim. Să ne exprimăm. Doar domnișorii globaliști ai aceste lumi globaliste și imperiale au voie să se exprime”, după cum scria el într-un alt mesaj.

NapocaNews