Mitropolia Basarabiei a luat atitudine faţă de hotârârea Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității privind decizia de a îndepărta Crucifixul din incinta M.A.I. – Republica Moldova.

Printr-un comunicat postat pe site-ul mitropoliei, decizia este catalogată drept „un atentat la identitatea de Credință și de Neam ” şi sunt aduse mai multe argumente în favoarea păstrării crucifixului în interiorul instituţiei publice.

Este reamintit faptul că simbolul crucii se află pe stema Republicii Moldova şi că numai în perioada comunistă „însemnele religioase erau interzise și scoase din instituțiile publice”.

„Faptul că acel crucifix se află într-o instituție publică, pe un perete, nu înseamnă că în faţa lui s-ar săvârşi servicii religioase sau ar impune să i se aducă vreun semn de cinstire de către funcționarii acelei instituții, el doar arată identitatea religioasă a acelei țări, așa cum, de exemplu, semiluna este prezentă peste tot în țările musulmane”, se precizează în comunicat.

Decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării a fost condamnată şi de Mitropolia Chişinăului (Biserica Ortodoxă Rusă) care a numit-o „nedreaptă și mioapă”.

NapocaNews