Renaud Camus, autorul teoriei “Marii Înlocuiri”, are din nou probleme cu justiția franceză. După ce în 2014 a fost amendat pentru “incitare la ură rasială”, în urmă cu câteva zile a fost condamnat și la amendă și la 2 luni de închisoare cu suspendare.

Renaud Camus, care va împlini pe 10 august 74 de ani, nu a delapidat, nu a ucis, nu a violat și nu a agresat pe nimeni. Pedeapsa justiției francize vine pentru aceeași infracțiune de “incitare la ură rasială”. Renaud Camus, homosexual declarat, nu este rasist. Și-a mărturisit, de altfel, preferința pentru bărbații din lumea arabă în cărțile sale. Tot de acolo publicul a aflat că scriitorul francez se declară “absolut non-violent”.

Ce a determinat, atunci, această nouă condamnare? Din câte se pare, criticile continue pe care Renaud Camus le adresează clasei politice din Franța pentru ceea ce el numește “colonizarea” țării sale cu imigranți musulmani.

Hotărărea data de magistrații instanței din Auch se referă la un discurs rostit de Camis pe 9 noiembrie 2017 în Colombey-les-deux Eglises.

„Imigrația a devenit invazie . Colonizarea ireversibilă este colonizarea demografică, prin înlocuirea populației”, spunea Camus în discursul respectiv.

„Înlocuirea etnică, Marea Înlocuire, este cel mai important eveniment din istoria țării noastre de când există ea, deoarece, cu alte persoane, istoria, dacă va continua, nu va mai fi cea a Franței”.

Nu există jihadisti francezi, a spus în repetate rânduri Camus, „dacă sunt jihadisti, nu sunt francezi”. Avem nevoie, a explicat el, de „adunarea tuturor celor care se opun islamizării și cuceririi africane. Este necesar un Consiliu național de rezistență, de rezistență europeană, deoarece toate națiunile europene sunt invitate să participe, alături de noi, la lupta pentru mântuirea civilizației noastre comune, celtice, slave, germanice, greco-latine, iudeo-creștine „.

E posibil ca Renaud Camus să fi sărit calul și să dea motive unui judecător să-l condamne pentru vina de a arunca anatema asupra unor întregi comunități.

Ciudat este, însă, că aceeași justiție a găsit cu cale să-l condamne pe rapper-ul francez Nick Conrad numai la o amendă de 5000 de euro (cu suspendare), deși acesta vorbește deschis în cântecele sale de omorârea beblușilor albi și spânzurarea părinților lor.

NapocaNews