Camerele de supraveghere auto, fie interioare, fie exterioare, au devenit extrem de apreciate si folosite de catre soferi in decursul anilor, pentru ca avantajele acestui sistem de supraveghere video sunt extrem de importante in trafic. Exista mai multe criterii de alegere a unei camere video auto ce ar trebui luate in considerare inainte de a face o astfel de investitie, insa, daca, pentru tine, calitatea este mai importanta decat un pret foarte mic, poti fi sigur ca te vei alege cu un produs bun, eficient si durabil.

Pe piata de profil exista numeroase modele de camere video pentru masina, insa este bine sa te documentezi despre caracteristicile fiecarui tip in parte inainte de achizitionare. La fel ca orice alte produse, și acestea au elemente specifice bune si mai putin bune, motiv pentru care ar trebui sa stii exact la ce aspecte sa fii atent si ce sa alegi in final.

Asadar, descopera, citind acest articol, atat beneficiile unei camere video auto (siguranta masinii fiind unul esential), cat si unele dintre cele mai importante considerații generale ale acestui produs util.

Beneficiile supravegherii video a masinii


Exista patru motive principale pentru care merita sa-ti supraveghezi video masina:

  • Sistemul video auto poate fi utilizat ca dovada la politie: daca ai fost implicat intr-un incident rutier, atunci lucrurile se pot clarifica rapid cu ajutorul inregistrarilor de pe camera de bord, spre exemplu;
  • Protectia personala: poti considera camera video auto un martor impartial pe care il ai permanent in masina, in cazul unui accident, de exemplu;
  • Poti filma drumurile extraordinare pe care mergi in concediu. Cu ajutorul camerei video auto poti surprinde peisajele uimitoare ale unui drum serpuit ori traversarea unor chei incredibile;
  • Poti filma haosul din trafic: acesta este un alt avantaj pe care il are o camera video auto, pentru ca aceasta este pornita inainte sa se intample un eveniment. Totodata, s-a dovedit faptul ca supravegherea video auto poate contribui la reducerea stresului si nervilor in trafic.

Caracteristicile unei camere video auto


Acum ca stii beneficiile oferite de camera video auto, este timpul sa afli criteriile de baza pe care ar trebui sa le iei in considerare inainte de a investi intr-un astfel de produs:

  • bateria sa fie foarte mica sau sa nu existe: aceasta poate duce la incingerea camerei prin trei moduri: functionarea in sine, incarcarea constanta si supra-incalzirea. In acest sens, poti opta pentru o camera video auto care se conecteaza direct la bateria masinii;
  • filmare eficienta pe timpul noptii: acest lucru presupune prezenta un senzor mai scump si destul de sensibil la lumina sau o lentila cu un F mic.
  • unghi larg de filmare: in cazul unui incident rutier, o vizibilitate buna, mai ales in partile laterale, este extrem de importanta;
  • salvarea inregistrarilor: este esential sa optezi pentru o camera video care sa aiba aceasta functie, iar, in acest sens, ar trebui sa existe un buton care sa-ti permita salvarea portiunilor de inregistrare ori marcarea unui fisier, ca de exemplu cel „read only”.

In concluzie, supravegherea video auto iti poate fi utila in multe situatii, iar siguranta ta, respectiv a masinii, nu ar trebui pusa pe locul doi.

NapocaNews, Sursa foto: unsplash.com