După cei doi muncitori din Sri Lanka veniți la o brutărie, acum patroana respectivei unități a mai adus un lucrător din această țară.

Al treilea sri lankez a sosit luni seară la Ditrău de la București și va locui împreună cu ceilalți doi.

„A sosit aseară (luni seara – n.r.) în Ditrău de la București cel de-al treilea muncitor din Sri Lanka, este un tânăr de treabă, are 24 de ani, și este foarte încântat că a venit să lucreze în România. Îi facem acum formele de angajare, analizele medicale și sper ca de joi să înceapă să lucreze, să intre în producție. Va lucra două săptămâni alături de ceilalți doi colegi din Sri Lanka dar, deoarece are experiență și a mai lucrat în domeniu, va lucra apoi la secția de patiserie a brutăriei noastre. Cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în Gheorgheni”, a spus Kollo Katalin, patroana brutăriei.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie, localnici din Ditrău s-au revoltat împotriva aducerii a doi muncitori din Sri Lanka, oamenii temându-se „să nu urmeze un val de migranți” în comunitatea lor. Revolta harghitenilor a fost condamnată la nivel înalt, vorbindu-se chiar de „xenofobie” sau „rasism”, deși discuția s-a referit numai la migranții economici.

Avocatului Poporului a stabilit, însă, că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie și foști angajați.

NapocaNews