„Mai multe publicații au preluat în ultimul timp, declarațiile unei „conserve” a intereselor Rusiei în România, care văzând ascensiunea puternică a noii formațiuni politice românești și unioniste, Alianța pentru Unirea Românilor, a decis să sacrifice „conserva”, care oricum era expirată, pentru a încerca decredibilizarea AUR”, transmite Romanian Global News, citând un comentariu venit la redacție.

„Conserva”, legendată drept patriot român, și care este vinovată moral, prin funcțiile deținute în fosta Securitate, de moartea înainte și după 1989 a sute de români anticomuniști, și-a îndeplinit cu osârdie misiunea de intoxicare a opiniei publice românești prin rostirea unor adevăruri amestecate cu manipulări atent elaborate în laboaratoarele „Centralei” care l-a aruncat pe piață.

Declarațiile „conservei” cum că zecile de mii de oameni care au manifestat în toată țara și Basarabia pentru reunirea Basarabiei cu România ar fi fost chipurile dirijați de către oameni ai serviciilor au ca scop clar să compromită noua mișcare politică unionistă, AUR, care, în chiar săptămâna de dinaintea atacului, repurtase un succes foarte mare printr-o campanie online ce i-a adus sute de mii de simpatizanți.

Tocmai acest lucru a îngrijorat pe cei care coordonează agentura rusă din România și care au hotărât sacrificarea „conservei” pentru încercarea de compromitere a AUR și a conducătorilor ei.

Un analist atent ar trebui însă să urmărească cu atenție că substratul mesajului lansat de „conservă” este acela că uriașele manifestații pro-reunire a Barabiei cu România ar fi provocat Rusia și că acest lucru l-ar fi adus pe Dodon la putere.

Adică nu inacțiunea, reaua credință, neprofesionalismul sau trădarea unor băieți cu “ochi albaști” care au avut ca „sarcină de serviciu” aducerea R. Moldova acasă și al căror eșec lamentabil după ce 30 de ani s-au ocupat de problemă, au determinat venirea omului Moscovei la putere la Chișinău…
Sau poate asta au vrut și ei, trădând interesele naționale românești!

Iar acum „conserva” vine să-i acopere pentru a-i proteja și pentru a le deschide calea a încă 30 de ani de „eșecuri” legate de Basarabia! Până când dispar românii de acolo și astfel dispare și problema, nu?!

Mesajul se regăsește și în tot felul de note mai mult sau mai puțin secrete care circulă pe la instituții și care sugerează că, vezi Doamne, noul Departament pentru R. Moldova – DRRM) ar creea probleme și ar stimula reacția Rusiei în R. Moldova (de parcă acum nu Rusia controlează tot acolo!!!) și ar și decredibiliza România în ochii partenerilor europeni!!!

Adică reunificarea Germaniei a decredibilizat Germania în ochii partenerilor săi, nu a facut-o mai puternică! Bine că Partidul Mișcarea Populară nu a renunțat și DRRM poate va exista și va fi și lăsat să lucreze…

Evident interesul Rusiei este acela ca România și românii să nu facă nimic sau să lase pe unii care doar mimează că fac ceva pentru Reunirea Basarabiei cu Țara. Evident cheltuind milioane de euro care se pierd în peisaj sau apar sub formă de vile pe malul Snagovului.

De aceea AUR îngrijorează și va fi atacată în continuare. Pentru că nu este sub control și pentru că acțiunile sale schimbă, așa cum acțiunile Platformei Acțiunea 2012 au schimbat, în ultimii ani, conștiința românilor basarabeni dar și pe a celor din Țară. Și asta fără zeci de milioane de euro la bugetul de stat…

Sacrificarea „conservei”, expunând-o, arată importanța pe care agentura rusească din România o acordă noului proiect unionist, care împreună cu Partidul Mișcarea Populară ar putea să facă mari probleme controlului legat de Basarabia pe care Moscova, prin oamenii săi de la București (servicii, politică), încearcă să să-l exercite, cu ajutorul aliatului german, asupra acțiunilor politice de la București legate de subiect, se arată în analiza primită la redacție și semnată CN.

NapocaNews