Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus este la momentul transmiterii acestei știri în drum spre Matei Balș, anunță Antena3. Starea bărbatului nu este gravă, a precizat Raed Arafat într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății Victor Costache a dat detalii despre cazul bărbatului: „Avem primul caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat cum va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție bună”.

Ruda de la SRI care anunță că Bucureștiul va fi de mâine în carantină/ Instituirea stării de urgență (Teoria conspirației lucrează din greu)

Autoritățile au anunțat încă de acum câteva săptămâni că primii 10 pacienți români diagnosticați cu coronavirus vor fi tratați la Institutul Matei Balș din București, cel mai mare spital de boli infecțioase din România, și au subliniat că spitalul condus de Adrian Streinu Cercel are toate condițiile pentru a trata eventuali pacienți infectați cu coronavirus. În cazul în care numărul pacienților români infectați cu coronavirus va depăsși 10 persoane simultan, ei vor fi îngrijiți și în alte spitale de boli infecțioase din țară – la Iași, Târgu Mureș, Timișoara și Sibiu sunt centre de boli infecțioase unde vor putea fi tratați pacienți cu coronavirus, dacă va fi cazul, au dat asigurări autoritățile.

NapocaNews