Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că partida din deplasare cu Gaz Metan Mediaş este una complicată şi dificilă pentru că de ea depinde dacă formaţia condusă de Edward Iordănescu se va califica în play-off-ul Ligii I.

„În momentul ăsta nu puteam să găsim un meci mai complicat şi mai greu decât cel cu Mediaş. Gaz Metan are doar o înfrângere pe teren propriu, în meciul cu Craiova. E clar că pe teren propriu are şi ajutorul fanilor, mai ales că la meciul cu noi vor veni cu siguranţă mulţi. Agresivitatea pe care o imprimă şi antrenorul la partidele de acasă se vede foarte bine. Pentru Gaz Metan e un meci capital, au nevoie de victorie pentru a ajunge în play-off. Etapa trecută rezultatele au fost împotriva lor, aşa că în meciul ăsta se vor autodepăşi. Pentru că partida asta le poate decide soarta, dacă vor juca în play-off sau play-out. Noi sperăm să fie ori o victorie, ori un egal. E clar că în primul rând vrem să câştigăm, dar eu gândesc că în orice meci e important să nu pierzi. Pentru că dacă pierzi, pierzi moralul echipei. Dar CFR Cluj tot timpul trebuie să meargă la victorie. Nu ştiu dacă egalul le este suficient celor de la Gaz Metan Mediaş, cu toate că următoarele două etape sunt mai accesibile pentru ei. Sunt ceva jucători indisponibili, dar avem un lot puternic şi sper să nu simţim lipsa niciunuia”, a spus tehnicianul.

„Sunt fericit că după victoria cu FCSB am reuşit să avem asigurat un loc în play-off. Chiar dacă lumea crede că îl obţinem numai aşa, pentru că existăm. Acum pe mine nu mă interesează cine va fi în play-off. Sincer nu am nicio preferinţă. Vreau să meargă echipele care fac puncte mai multe şi care merită. Oricum, cel mai greu program din ultimele trei etape e clar că îl are CFR Cluj. Jucăm la Mediaş, la Craiova şi cu Viitorul. Deci trebuie să fim foarte atenţi în aceste partide. Nu e nicio surpriză rezultatul de aseară de la Voluntari. Le-am spus băieţilor că în 2 meciuri putem să fim noi pe locul 2 sau 3 şi cei de la FCSB pe primul loc. Ei au un program mult mai uşor ca noi şi se poate întâmpla acest lucru chiar înainte de play-off. Noi trebuie să ne gândim însă în primul rând la ce facem noi”, a adăugat el.

Dan Petrescu a explicat de ce nu i-a trecut pe George Ţucudean şi Alexandru Chipciu pe lista UEFA pentru partida cu Sevilla din şaisprezecimile de finală ale Europa League.

„Am văzut o creştere în modul în care s-au pregătit Ţucudean şi Chipciu. La Chipciu statisticile de la antrenament spun clar că e într-o creştere şi sperăm ca în timp scurt să îl aducem la nivelul maxim. Din păcate acest lucru e posibil doar dacă joacă un meci. Am vrut să disputăm un meci amical, dar pe ce teren şi cum pe vremea asta. De abia reuşim să ne antrenăm. Chiar ne gândim să găsim o bază sportivă să mergem să ne antrenăm. Pentru că pe terenul mare e greu să ne mai antrenăm. Nu mai avem voie să ne antrenăm acolo, va fi închis şi nu ştiu unde putem găsi un teren încălzit ca să ne putem antrena. Dar e clar că Ţucudean şi Chipciu se comportă din ce în ce mai bine. Ei nu sunt pe lista UEFA pentru că nu mai aveam fundaşi. Nu poţi să ai dublă cu Sevilla şi să ai numai 4 fundaşi în lot. Aşa că i-am pus pe listă pe Manea şi Vinicius. Mi-aş fi dorit să îi pun pe Ţucudean şi Chipciu, dar trebuia să nu pun portar, pentru că plecase şi portarul. Aşa că am făcut ce trebuia, nu ce am vrut eu”, a afirmat Petrescu.

Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte, sâmbătă, de la ora 20:00, în deplasare, formaţia Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru etapa a 24-a a Ligii I.

NapocaNews