Un bărbat de 30 ani din Sălaj, care a venit în ţară din Italia, în noaptea de luni spre marți, s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase. El a minţit grănicerii privind localitatea din care venea.

Șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Florin Marius Mihăilă, a declarat că bărbatul a sunat marți dimineață la 112 pentru a anunţa că a ajuns în România, venind dintr-o zonă sensibilă din Italia.

Verificările făcute de oamenii legii la punctul de frontieră prin care acesta spunea că a intrat în ţară au arătat faptul că acesta nu fusese luat în evidenţă şi poliţiştii de frontieră nu avea date despre el.

Marius Florin Mihăilă mai spune că având în vedere aceste aspecte, cel mai probabil la intrarea în ţară, bărbatul nu a declarat corect localitatea din care vine. În prezent, sălăjeanul este în izolare la domiciliu.

Conform Codului Penal, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă, iar dacă fapta este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la şase luni sau amendă.

NapocaNews