Generalul Rogojan vine cu noi teorii incredibile și necredibile? Manifestările și incidentele violente din 22 octombrie 2016 de la București, de la „Marșul Unirii”, au fost o „Operațiune pentru a căror acoperire, servicii speciale interesate și agenți ai acestora din structurile puterii ori statului român, din așa-zisa societate civilă, s-au folosit în mod provocator, criminal aș spune, de pângărirea și nemuritorului ideal al unității naționale a românilor”, a spus Generalul (r) Aurel Rogojan, la Râmnicu Vâlcea, cu ocazia lansării volumului „Puterea Umbrei”, realizat în dialog cu jurnalistul Dan Andronic.

Generalul Rogojan a spus că acele incidente, organizate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, au folosit celor care au dorit să-l instaleze pe pro-rusul Igor Dodon în funcția de președinte al Moldovei, informează EVZ. Platforma Acțiunea 2012 este urmașa „Noilor Golani”, ambele organizații fiind fondate de George Simion, actual lider al Partidului AUR și fost candidat independent la europarlamentare.

Conform Digi 24, jandarmeria a afirmat că organizatorii marșului Unirii de la București au plănuit de la început încăierarea cu forțele de ordine, autoritățile având imagini în care lideri îndeamnă oamenii să încalce traseul aprobat.

În contexul acelor evenimente, care au făcut vâlvă la București și Chișinău, au fost și declarațiile vehemente ale ambasadorului SUA de peste Prut din august acel an, James Pettit, împotriva ideii de unitate națională.

NapocaNews