Primăria Cluj-Napoca scoate din nou la licitație proiectul Centrului Cultural Transilvania. O clădire de birouri sau un hotel sunt variantele pentru care se caută o firmă interesată să plătească o redevență din care să înceapă construcția sediului Filarmonicii. Cea de-a treia parte a proiectului este o clădire pentru evenimente culturale, care va fi realizată din fonduri europene.

Pe bulevardul 21 Decembrie investitorii interesați au la dispoziție o suprafață de teren pe care pot construi un hotel de 4 stele cu minim 200 de camere sau o clădire de birouri de Clasă A.

Redevența plătită de investitor reprezintă 95 la sută din punctaj.

Restul de 5 la sută se acordă în funcție de suprafața de vegetație propusă în proiect.

Din banii obținuți pentru concesiune, Primăria își propune să acopere o parte din cheltuielile pentru construcția noului sediu al Filarmonicii.

Până acum, acest proiect a mai fost scos de trei ori la licitație, dar nu a existat nicio firmă interesată de oferta Primăriei. Construcția clădirii este evaluată la o sumă cuprinsă între 350 de milioane de lei și 1,5 miliarde, în funcție de utilitatea clădirii, dotările propuse, materialele folosite și calitatea finisajelor.

Viceprimarul Dan Tarcea speră că până în 26 martie, termenul limită de depunere a ofertelor, vor exista societăți interesate de această concesiune, care se va întinde pe 40 de ani.

NapocaNews