Momentul amenajării apartamentului pentru cupluri vine cu mult entuziasm, dar și cu întrebări sau dubii legate de alegerile ce urmează. Ce design ar trebui adoptat? Ce buget ar trebui alocat amenajării? Cum trebuie amenajat apartamentul astfel încât să nu ai bătăi de cap pe viitor? În mod cert, toate cuplurile își doresc ca deciziile luate în această etapă să nu le provoace stres ulterior: spațiile să fie ușor de curățat sau întreținut, să permită libertate de mișcare fiecărui partener și, evident, să arate bine. În continuare vei afla 3 secrete care să te ajute la amenajarea băii alături de persoana iubită.

Descoperă 3 secrete pentru amenajarea băii care vă vor scăpa de griji

Alegeți o cadă de baie cu design simplu.

O cadă cu linii cât mai simple aduce multe beneficii. În primul rând, un astfel de obiect este foarte ușor de curățat și întreținut. Din câteva mișcări simple, va străluci de curățenie, fără ca voi să vă chinuiți să curățați tot felul de forme și spații înguste care se murdăresc ușor. Mai mult decât atât, este ușor de încadrat în designul de ansamblu, iar aici este bine de știut că designul minimalist este încă la modă și va fi în continuare pentru mulți ani. De asemenea, o cadă simplă se potrivește atât gusturilor feminine, cât și celor masculine, astfel că amândoi vă veți simți bine atunci când o folosiți. Pentru inspirație, puteți vedea lista de căzi de baie de la Sensodays, care îndeplinesc condițiile de mai sus.

Separați-vă cât mai bine obiectele personale.

Chiar dacă pentru început, veți dori să faceți totul împreună și să organizați obiectele de îngrijire personală la comun, este mai indicat să separați toate acestea. Astfel, veți evita să vă suprapuneți și să vă încurcați unul pe altul. În dulapul din spatele oglinzii, în spațiul pentru prosoape sau în sertarul de sub chiuvetă, păstrați obiectele separat, iar mai târziu, în momentele de grabă și atunci când faceți curat, veți fi recunoscători acestei metode. Fiecare are un stil propriu de a-și organiza lucrurile și spațiul, care îi influențează rutina zilnică. Iar curățenia ar trebui să fie facilitată de modul în care sunt aranjate obiectele în mod curent.

Sfat bonus: dacă spațiul vă permite, alegeți o oglindă de baie în fața căreia să aveți loc simultan. Același lucru este valabil și pentru chiuvetă. Asta vă va ajuta să păstrați ordinea mai multă vreme. În acest sens, dacă veți căuta câteva surse de inspirație pentru amenajarea băii, aceasta nu va fi o povară, ci o plăcere.

Alegeți culori care să nu scoată în evidență praful sau murdăria.

Deși sună banal, multe cupluri întâmpină dificultăți în alegerea unor culori care să arate bine și să mascheze posibilele urme de praf sau murdărie între două curățenii. Dacă vă doriți să aveți o baie albă, puteți apela la covorașe de culori diverse, cum ar fi roz sau galben, care să dea un aer primitor spațiului și nu evidențiază scamele, de exemplu. Obiectele bej sau gri sunt de asemenea recomandate din acest motiv și, în plus, dau o notă de eleganță băii voastre. Ascultați-vă instinctele, dar țineți cont și de implicațiile deciziei voastre.

Prin respectarea acestor trucuri simple, vă veti ușura viața de zi cu zi și veți avea mai mult timp liber pe care să îl petreceți împreună, iar amenajarea băii se va dovedi o experiență care vă va apropia!

NapocaNews, Sursa foto: Shutterstock.com