„Deşi bisericile din Franţa rămân deschise, Bazilica Sacre-Coeur din Montmartre şi-a închis porţile”, a precizat monseniorul Jean Laverton într-un comunicat de presă.

„Bazilica este întâi de toate un mare sanctuar religios şi, în acelaşi timp, unul dintre cele mai vizitate monumente din Paris. În urma celor mai recente dispoziţii guvernamentale şi a necesităţii stricte de izolare a tuturor rezidenţilor, aceste monumente sunt de acum închise pentru public”, a explicat el.De când construcţia sa a fost finalizată în 1914, „este pentru prima dată când bazilica este închisă”, a subliniat Jean Laverton, care i-a îndemnat pe credincioşi să se roage de la distanţă.

Bisericile rămân deschise în Franţa, însă măsurile de izolare anunţate de autorităţile locale interzic „orice reuniune la care participă mai mult de 20 de persoane în interiorul unui locaş de cult”, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Guvernului francez.

Nicio slujbă religioasă la care asistă un grup de oameni, de orice mărime ar fi acesta, nu trebuie să fie oficiată, a precizat marţi Conferinţa episcopilor din Franţa. În schimb, numeroase slujbe din această ţară sunt difuzate de mass-media catolice şi pe reţelele de socializare.

NapocaNews