Universitatea Babeş-Bolyai va găzdui vineri, 6 martie 2020, la ora 10,00, semnarea parteneriatului dintre UBB şi compania Robert Bosch pentru susţinerea programului de masterat de „Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date” al Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Iniţiativa concretizează programul Facultăţii de Matematică şi Informatică de educaţie de calitate cu scopul de a furniza specialişti bine pregătiţi, orientaţi spre cercetare, pentru industria IT & C, precum şi strategia Bosch de partener educaţional implicat continuu în comunitatea academică. Scopul prezentului program de masterat este de a oferi studenţilor o pregătire solidă pe programare paralelă şi distribuită, achiziţia, analiza şi vizualizarea datelor, cu aplicaţii în diverse domenii precum ar fi industria auto, monitorizarea proceselor de producţie, analiza datelor.

„Continuând bunele practici deja existente, de colaborare cu industria IT, Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi compania Robert Bosch vor semna un Acord de Parteneriat pentru susţinerea specializării de master „Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date”/High Performance Computing and Big Data Analytics. Parteneriatul va asigura un suport tehnic, organizaţional şi financiar pentru studenţii şi cadrele didactice implicate în program, atât pe componenta didactică, cât şi pe cea ştiinţifică. Această colaborare, ce sperăm să fie un nou exemplu de reţetă de câştig „Win-Win”, demonstrează că, atunci când există seriozitate şi viziune, nu există nicio piedică în realizarea unui parteneriat orientat spre performanţă şi profitabilitate între instituţiile de învăţământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată în susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT & C”, afirmă prof. univ. dr. Adrian Petruşel, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică a UBB.

La rândul său, Denis Raabe, Directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, a afirmat: „Noul Acord de Parteneriat pe care îl semnăm pentru sprijinul programului de masterat „Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date” predat la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai reprezintă un gest de întărire a colaborării de succes deja existente între Centrul de Inginerie Bosch din Cluj şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Facem un pas înainte şi extindem parteneriatul nostru în beneficiul comunităţii locale şi al companiei. Viitorul companiei noastre are la bază actualii şi viitorii angajaţi bine pregătiţi pentru era digitalizării, a industriei, serviciilor conectate. Inteligenţa artificială, ştiinţa datelor, ingineria şi gestionarea volumelor mari de date în domeniul mobilităţii şi industriei conectate sunt deja proiecte strategice în derulare în cadrul companiei Bosch atât la nivel global cât şi în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. Din acest motiv putem oferi atât know-how tehnic şi ştiinţific studenţilor cât şi cel mai bun cadru de învăţământ practic în care ei să se familiarizeze cu proiectele de ultimă oră din domeniul transformării digitale a industriei auto. Prin aceste proiecte inovatoare contribuim la viitorul mobilităţii – o mobilitate automatizată, sigură şi sustenabilă”.

NapocaNews