Dublă campioană olimpică la gimnastica artistică, rusoaica Svetlana Khorkina, în prezent deputat în Rusia, a declarat că mutarea Jocurilor Olimpice în 2021 este „o pedeapsă divină” pentru că ţările din Occident au persecutat Rusia, scrie Mediafax. Afirmațiile au fost făcute în condițiile în care amânarea JO a venit din cauza pandemiei COVID-19.

„Din punctul meu de vedere, este un fel de pedeapsă divină. Toate lucrurile acestea se întâmplă pentru că nu poţi enerva Rusia, inclusiv pe sportivii noştri. Nu este o coincidenţă că imnul nostru spune că Dumnezeu protejează teritoriul nostru. Amânarea Jocurilor Olimpice este o oportunitate pentru Rusia, de care trebuie să profite pentru a-şi apăra sportivii la Curtea de Arbitraj Sportiv, pentru a se întoarce să concureze de la egal la egal în sportul mondial”, a spus Svetlana Khorkina, dubla campioană olimpică la gimnastica artistică, potrivit marca.com.

Svetlana Khorkina, acum în vârstă de 41 de ani, este deputat în Parlamentul Rusiei din partea partidului Rusia Unită, al lui Vladimir Putin, şi susţine că pedepsele primite de sportivii ruşi, după ce au fost depistaţi dopaţi, sunt o campanie a ţărilor din Vest contra Rusiei.

Svetlana Khorkina a câştigat două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996 şi Sydney în 2000, la paralele inegale. În plus, a mai câştigat 7 medalii olimpice şi 9 titluri mondiale.

NapocaNews