O acțiune extraordinară pentru salvarea vieții unei bătrâne a realizat Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință!

”Astăzi am fost sunat de o doamnă foarte îngrijorată de soarta vecinei sale de bloc, o femeie de 83 de ani, pe care o știa imobilizată la pat, zăcând în propriile dejecții, fără să bea și să mănânce nimic de multe zile.

Mi-a mărturisit că a apelat la toate instituțiile statului pentru a încerca să o salveze, dar a fost refuzată de fiecare dată.

Nimeni nu vroia, să se apropie măcar, de biata bătrână care mirosea îngrozitor și care abia mai sufla.

Ne-am gândit că degeaba ar fi credința noastră dacă am fi rămas nepăsători

Ne-am luat inima în dinți și împreună cu vecina cea grijulie am intrat în casa bătrânei care ar fi trebuit să fie îngrijită de un tânăr care îi lua pensia în fiecare lună.

De când bătrâna era la pat, acesta dispăruse.

Ce am găsit era terifiant!
Bătrâna era acoperită de fecale uscate și întărite de la brâu în jos.
Frații au luat-o pe sus, cu mare delicatețe iar fetele noastre au spălat-o peste tot, cu gingășie, găsind pe piele îngrozitoare escare.
Am curățat patul și după ce am uscat-o, am așteptat ambulanța .

Între timp am sunat la numărul de urgență și au venit două echipaje medicale care după ce i-au acordat primul ajutor au dus-o la spital.
Vom urmări evoluția bătrânei și o vom interna într-o casă pentru bătrâni, dacă Dumnezeu va rândui să fie salvată.

Toți participanții la această acțiune, trei bărbați și trei femei, mi-au mărturisit la final că sufletele lor erau învăluite de o bucurie imensă.

Era darul Lui Dumnezeu pentru frumoasa acțiune a acestor oameni minunați din Frăția Ortodoxă!

Vino în Frăție și TU!

Doamne miluiește neamul nostru românesc!

P.S. Vecina cea grijulie ne-a mărturisit că înainte să ne cunoască, Biserica îi era indiferentă, însă de acum a luat decizia de a se apropia de Dumnezeu.”