Părintele Andrei Roșca, paroh la Răchita cu filia Strungari din comuna Săsciori, județul Alba, i-a scris o scrisoare deschisă secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, rugându-l să permită, din nou, deschiderea bisericilor.

În scrisoarea sa, părintele Roșca explică faptul că preoții sunt doctori de suflete, așa cum medicii sunt tămăduitori ai trupurilor, dar doar spitalele sunt deschise, pe când bisericile, „spitale duhovnicești”, nu sunt.

Preotul îi reamintește lui Arafat cum s-au întâlnit și îmbrățișat în timpul inundațiilor din satul Răchita și s-au îmbrățișat, dar îi transmite secretarului de stat durerea că acum, biserica sa este considerată sursă de infecție, în timp ce mall-ul, autobuzul sau magazinele, nu.

Părintele Andrei Roșca a revenit pe pagina de facebook cu un nou text care dă speranță: ”Rugăciunea aduce răspunsuri! – Am reușit să vorbesc azi dimineața cu domnul secretar de stat, dr. Raed Arafat. Mi-a multumit pentru îndrăzneala, m-a ascultat și mi-a promis că va discuta cu ceilalți colegi ca măcar de Inviere, cu reguli, să fim împreună în curtea Bisericii, cântând „Hristos a înviat!” , însă nu ține doar de el această decizie.

Am spus acestea ca să ne umplem de mai multă speranța și să ne rugăm mai fierbinte pentru o minune! Doamne miluiește! Înapoi la rugăciune!”

Reamintăm că Biserica Ortodoxă Bulgară nu a închis bisericile, iar Slujba de Înviere se va oficia în aer liber cu credincioși.

NapocaNews