Primarul Emil Boc a precizat că 1.702 persoane vârstnice din municipiu au solicitat sprijinul primăriei în contextul crizei create de criza coronavirusului.

”Referior la senorii cetății, noi suntem alături de ei, și pentru că, potrivit ordonanței militare, ei au la dispozițiile doar intervalul 11-13 pentru cumpărăturile de strictă necesitate, fac apel la toți ceilalți clujeni ca între acele ore să lase libere supermarketurile și farmaciile.

Noi ca administrație locală, avem obligația, prin ordonanță, de a sprijini persoanele peste 65 de ani fără susținători sau care nu au niciun fel de ajutor. La nivelul muncipiului Cluj-Napoca există 61.415 de persoane peste 65 de ani. De ieri, am pus în funcțiune telefonul special pentru vârstnicii care au nevoie de ajutor 0372/280 499, la care răspund 7 operatori și preiau solicitările.

De asemenea, am contactat 732 de asociații de proprietari de la care am primit contactele pentru 699 de persoane vârstnice care intră sub incidența acestei ordonanțe. Am luat contact și cu toate bisericile care ne-au pus la dispoziție bazele lor de date. Și împreună cu evidențele noastre de la Direcția de Asistență Socială am ajuns la o bază de date comună.

În prezent în baza noastră de date avem 1.702 persoane peste 65 de ani, care intră sub incidența acestei ordonanțe, adică nu au susținători sau alte forme de ajutor. Dintre acestea, 210 deja primesc de azi sprijin prin funcționarii Direcției de Asistență Socială și unele asociații care oferă servicii sociale. Unele asociații le duc pachete alimentare pentru o săptămână, le cumpără apă plată, medicamente. Ce e important să știe cei peste 65 de ani este că toți acești voluntari care colaborează cu noi trebuie să aibă asupra lor legitimații de voluntar vizate de ISU”, a spus primarul Emil Boc.

NapocaNews