Peste 300 de persoane din toată țara au participat duminică la protestul pentru apărarea limbii române organizat de Asociația „Calea Neamului”. Organizatorii resping Codul Administrativ pe care recent CCR l-a declarat constituțional. Ei susțin că, prin Codul Administrativ, limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat prin extinderea folosirii ei de la nivel local, la nivel central, in deconcentrate si instituțiile din subordinea acestora. Se elimină totodată pragul de 20% pondere minorități nationale, pentru utilizarea limbii maghiare în administrația locală. In întreaga Transilvanie se va putea vorbi si în limba maghiară la nivelul administrației locale”.

”Dumnezeu ne-a ajutat din nou, 1 Martie a fost despre Limba Română singura stăpână! Sute de oameni au străbătut sute de kilometri pentru a veni în Capitală pentru a transmite mesajul unui Ideal: România trebuie să rămână un Stat NAȚIONAL cu o singură limbă oficială, limba română.
Voința noastră a fost auzită la cel mai înalt nivel în stat și a fost transmisă direct administrației prezidențiale reprezentată de domnul consilier de stat Gabriel Piscociu, care ne-a și primit în audiență transmitandu-ne ca Presedintele nu va promulga legea Codului Administrativ în forma sa din 2018, forma ce se regăsește și în textul Ordonanței de urgență a guvernului din 2019.

Este un mesaj deosebit de important mai ales pentru toți românii din întreaga Transilvanie.

Oamenii din întreaga țară s-au unit în jurul fraților lor din Arcul Carpatic atât prin reacția lor fantastică de pe rețelele de socializare cat si in stradă, la București, în 2018, 2019 și de 1 Martie 2020.

Limba Română a fost Martisorul nostru comun astăzi, sângele eroilor va rămâne veșnic pe zăpada munților și vailor noastre, ca un simbol al mesajului bunicilor și strabunicilor noștri:

Pe aici nu se trece!
Doamne ajută fraților!” a declarat Mihai Târnoveanu la manifestare.

Asociația „Calea Neamului” a organizat, duminică, 1 martie, începând cu ora 17:00, la Palatul Cotroceni, la statuia „Leul”, o adunare publică al cărei scop este apărarea limbii române ca singură limbă oficială în România, potrivit unui comunicat al asociației. Totodată, Asociația solicită președintelui Iohannis să respingă Legea de aprobare a OUG 57/2019 prin care limba maghiară devine în mod neconstituțional a doua limbă oficială în stat.

NapocaNews