Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează luni, 9 martie a.c., începând cu ora 11.00, ceremonia de celebrare şi depuneri de jerbe de flori la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste din Parcul Central, cu ocazia Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti.

Vor participa reprezentanţi ai U.B.B., instituţii locale şi AFDPR, precum şi elevi din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Elevi clujeni de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu vor recita poezii tematice.

În anul 2011, ziua de 9 martie a fost declarată oficial Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial numărul 864 din 8 decembrie 2011. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ A patra zi de căutări pe mare a celor trei pescari dispăruţi Pregătire gratuită la matematică şi informatică pentru elevii care sus… Cum au încercat comuniştii să-l facă pe Arsenie Boca episcop. „Este cu… Legea numărul 247/05.12.2011 prevede la articolul 1: „Se declară ziua de 9 martie Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989, care în calendarul creştin-ortodox este Ziua Pomenirii Sfinţilor Mucenici”. Conform aceleiaşi legi, Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale organizează manifestări prilejuite de comemorarea zilei.

NapocaNews