Se spune pe buna dreptate ca istoria este ciclica, iar cine nu intelege acest mecanism universal valabil, persista in greseli si erori, unele de o gravitate catastrofala. Romania se afla azi din pacate in fata unui astfel de scenariu sumbru, chiar sinistru pentru viitorul ei. Parca hipnotizati, refuzand efectiv sa gandim, sa pricepem ce se intampla cu noi, preferand sa acceptam orbeste ceea ce ne dicteaza diriguitorii nostrii, ne-am trezit brusc intr-un regim de semi-detentie, ale carui costuri se vor intoarce impotriva noastra ca un boomerang.

Stau si fac o analogie cu anul de trista amintire 1940. Am impresia ca jucam cu totii in celebrul film romanesc „Reconstituirea”. Si atunci ca si acum dragii nostri aliati Apuseni ne-au lasat cu ochii in soare…..caci doar soarele rasare intotdeauna de la Rasarit ! Si acum ca si atunci Bruxellesul si Berlinul se fac ca ploua…..ca doar e primavara, nu ? ! UE ne-a lasat sa ne descurcam singuri singurei, iar functionarii, comisarii, parlamentarii…..sa fim bine intelesi toti europeni cu lefuri grase….pe principiul scapa cine poate ! Dupa visul american din copilarie, acum se destrama un alt vis….cel european.

Si atunci ca si acum am avut parte de o clasa politica preocupata doar de interesele personale sau de grup ( a se citii de partid ) interesul national fiind egal cu zero. Plus un rege dement instalat in varful Icebergului care a scufundat Romania Mare ! Si acum ca si atunci avem urmasi de nadejde. Dupa un rege neamt ( mai astia se pricem doar la surube, piulite, saibe ), avem un presedinte neamt. Singurul lui merit este ca Germania joaca rolul de prim solist al Uniunii Europene, iar el……adica Presedintele, neamtul nostru raspunde promt ca si in filmul ” Cel mai iubit dintre pamanteni ” ….astept ordonantele dumneavoastra ! Pe catelusii de pe langa el nu mai are rost sa ii numesc si nici sa imi pierd vremea cu ei. Glumim noi, dar problema e groasa acum.

Ideologic observam cum la primul cutremur tot globalismul, neomarxismul, progresismul constructiei europene se prabuseste. Europa se va construii pe alti piloni unde ideea de natiune si de autodeterminare vor juca un rol important. Asta in timp ce Romania are o clasa politica conducatoare calauzita de ideile asa zisei Revolutii franceze, precursoarea globalismului falimentar de azi. Din pacate, asa cum precum in 1940, situatia Romaniei actuale nu este deloc roza. De aproape 30 de ani, marele jaf al Romaniei de astazi il fac bancile europene, societatile europene de asigurari si marile multinationale europene si americane, care jefuiesc resursele naturale ale tarii si nu-si achita obligatiile legale fiscale, astfel ca sute de miliarde de euro iau calea Europei Occidentale, iar guvernele romanesti sunt vesnic sarace pentru ca nu sunt lasate de stapanii lor de la Bruxelles si Berlin sa fiscalizeze marile multinationale, care sunt principalii infractori economico-financiari ai Romaniei. In paralel, serviciile secrete, principalele detinatoare de putere reala in Romania, sunt sucursale ale serviciilor marilor puteri occidentale, ale caror interese le slujesc, de cele mai multe ori in dauna Romaniei si a poporului roman. Nu intamplator, in iunie 2018, fostul consilier al Presedintelui Donald Trump, si anume Stephen Bannon, a afirmat intr-un interviu acordat ziarului ” Adevarul „, ca serviciile secrete din Romania sunt controlate de George Soros. Din pacate Romania este tributara si unei politici economice sinucigase, ajungand acum dupa trei decenii ” glorioase ” de democratie, ca 80% din consumul alimentar sa provina din import.

Astazi cand criza de sanatate zdruncina omenirea si cand Romania nu poate cumpara nici macar la suprapret produsele medicale necesare spitalelor, ar trebuii sa ne reorientam spre o politica economica nationala, sa incurajam in primul rand elementul si capitalul romanesc, productia romanesca, sa cladim o noua clasa politica care sa fie calauzita si sa promoveze valorile nationale, traditionale si crestine ale poporului nostru. O clasa politica cu adevarat conservatoare.

Sa profitam de „sansa ” pe care ne-a dat-o Bunul Dumnezeu sa ne intoarcem la valorile noastre, la origini, la o Romanie frumoasa si iubitoare de Dumnezeu !

In incheiere lansez si eu un apel, o rugaminte Presedintelui care se vrea a fi a tuturor romanilor sa nu-si lase poporul in bezna intunericului si sa ne permita sa luam Lumina in Noaptea Sfanta a Invieriii Domnului nostru Iisus Hristos !

Cristian Ardeleanu