Zeci de mii de cadre medicale din Romania cer, intr-o scrisoare deschisa adresata autoritatilor, o lege prin care copiii lor sa aiba pensie de urmas toata viata, in cazul in care vor muri la datorie. Ei cer echipament corespunzator de protectie si refuza sa primeasca bonusul de 500 de euro promis de Klaus Iohannis sub forma unui spor de periculozitate.

In cazul in care se va ajunge la primirea celor 500 de euro, fara posibilitate de refuz, donarea lor catre o cauza pe care o sustinem este de dorit, in contextul in care nu acesta este sprijinul pe care il solicitam!,” se arata in scrisoarea semnata de doctorul Bogdan Tanase, presedinte Alianta Medicilor

Potrivit Mediafax, scrisoarea este semnata de Bogdan Tanase si Letitia Coriu – Alianta Medicilor, Florin Chirculescu – Solidaritatea Sanitara, Iulian Pope – Sanitas, Ilie George – Promedica, Laura Zarafin – medic ATI spitalul Colentina. Acestia reprezinta oragnismele din care fac parte zeci de mii de cadre medicale.

Un proiect legislativ care prevede ca urmasii cadrelor medicale „care au murit la datorie” in tratarea pacientilor cu COVID-19 sa beneficieze de sprijin material din partea statului, a fost initiat la inceputul acestei saptamani de senatorul PSD Florin Ortan.