Într-un text postat, în această dimineață, pe pagina sa de Facebook, Cristian Clipa, avocat în Baroul Timiș și șeful catedrei de Drept Public de la UVT, face un apel la solidaritate din partea părinților cu copii de școală.

El le cere acestora să nu mai accepte să-și țină copiii acasă, și să solicite Guvernului să redeschidă școlile, titrează banatulazi.ro.

Profesorul Clipa avertiza ieri Guvernul Orban că intenționează să acționeze în instanță pentru a contesta măsura de a închide școlile, până la toamnă.

Vezi poziția exprimată de Cristian Clipa: „Părinți, cereți guvernanților să vă recunoască dreptul de a vă duce copiii la școală! Copiii trebuie să învețe în școală! Vreau să cred că profesorii nu sunt în relație de conivență cu Guvernul, preferând să stea în case, doar pentru că aceștia primesc salariul integral, pentru o muncă pe care, în bună măsură, nu o fac și se ascund în spatele episodului epidemic pentru că pur și simplu nu mai au chef de muncă, refuzând să-și îndeplinească ROLUL SOCIAL. Studenți, revendicați dreptul de a beneficia de o educație universitară REALĂ și de CALITATE! Nu vă complaceți în a sta în case și a mima că urmați studii universitare!

Învățământul on-line nu vă pregătește la nivelul la care sunteți îndreptățiți, potrivit contractelor de studii universitare pe care le-ați încheiat cu universitățile în care sunteți înscriși! Gândiți-vă la faptul că sunt universități care organizează admitere în format tradițional, cu prezența candidaților în amfiteatre! Dacă viitorii studenți se pot întruni, pentru a susține un examen de admitere, și VOI – studenții de azi – puteți și aveți dreptul să vă găsiți în amfiteatre și în săli de seminar!”, spune postarea lui Cristian Clipa.

NapocaNews