Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a transmis un mesaj după ce a aflat de moartea IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care, în 1992, l-a primit, la Mănăstirea Putna, pe Regele Mihai I.

„Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu tristețe despre trecerea la Domnul a Înalt Preasfinției Sale Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților.

Înaltul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române a condus timp de aproape trei decenii arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și a fost gazda Regelui Mihai I, în noaptea de Înviere, la Mânăstirea Putna, în aprilie 1992. Atunci, Regele Mihai și Regina Ana au petrecut, la Putna și la București, trei zile care au rămas în istoria contemporană a țării noastre. Regele Mihai și Regina Ana s-au reîntors la Arhiepiscopia Sucevei în anul 2000, în drum spre satele din Bucovina de Nord (Ucraina).

Arhiepiscopul Pimen s-a născut la 25 august 1929, la Greabănu (județul Buzău). A devenit călugăr acum aproape 70 de ani și a funcționat în cadrul Bisericii Ortodoxe Române ca monah, pedagog, stareț, paroh, muzeograf, reprezentant al Patriarhiei la Ierusalim, exarh, Episcop vicar și apoi Arhiepiscop.

În numele Casei Regale a României, Majestatea Sa Margareta transmite condoleanțe Bisericii Ortodoxe Române, enoriașilor din arhiepiscopie și familiei îndoliate!”, se precizează în comunicat.

NapocaNews