În timp ce România ține închise scolile, Finlanda pune preț pe educație și le deschide. Copiii au luat din nou joi drumul şcolilor în Finlanda, după opt săptămâni în care acestea au fost închise, însă, în funcţie de evoluţia epidemiei de COVID-19, ar putea continua cu învăţarea la distanţă după vacanţa de vară.

De joi, elevii finlandezi reiau cursurile pentru o perioadă de doar două săptămâni înaintea vacanţei de vară, care va debuta la începutul lui iunie.

În şcoli au fost impuse măsuri stricte de distanţare fizică. Recreaţiile vor fi decalate spre a se evita ca în curte să se afle prea mulţi copii în acelaşi timp, iar spaţiile neutilizate până acum vor fi transformate în săli de clasă, a explicat ministrul educaţiei, Li Andersson, pe 29 aprilie, anunţând reluarea cursurilor, scrie Agerpres.

La începutul săptămânii, ministrul a afirmat că sunt în pregătire legi care să le permită şcolilor să treacă de la predarea în clase la predarea online, în funcţie de necesităţi, încă de la începutul viitorului an şcolar, prevăzut să înceapă la mijlocul lui august, dacă epidemia va atinge un vârf.

NapocaNews