Europarlamentarul Maria Grapini a răspuns pentru DCNEWS la câteva întrebări legate de pandemie și măsurarea temperaturii, dar și despre procesele legislative europene. Aceasta ne-a spus că este în București și că în ultima perioadă a lucrat de acasă, fiind asistată de cei din biroul său de la Bruxelles.

„M-am întors, acasă, nu mai sunt curse. Acum am verificat și de abia în data de 29 mai o să pot să zbor, dacă nu anulează Tarom cursele. Dacă le anulează, ma duc cu mașina. Vom avea mai multe plenare pentru că sunt lucruri urgente”. Aceasta ne-a descris cum lucrează de acasă: „din păcate nu avem vot electronic, iar procedura este: se prezintă raportul de către președintele comisiei, primim buletinele online, eu votez, semnez buletinul, îl scanez și îl retrimit înapoi. Am legătură cu biroul meu, am 2 asistenți în Bruxelles. Procedura se îngreunează foarte mult!”

„Mă surprind anumite măsuri luate. Nu măsoară nimeni temperatura la Parlamentul European! Parlamentul este o clădire imensă cu mii de angajați”, a spus Grapini.

NapocaNews