Jurnalista Nușa Demian, soția fostului baschetbalist Horia Demian, cel care dă numele Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca, a decedat la vârsta de 79 de ani.

„Clubul nostru este alături de familia Demian în aceste momente grele, pricinuite de trecerea în neființă a Nușei Demian. Aceasta ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 79 de ani. Nușa Demian a fost soția regretatului Horia Demian, cel care dă numele Sălii Sporturilor.

Nușa Demian a fost una dintre cele mai importante voci ale presei sportive clujene, activând ca redactor șef al ediției de Transilvania a ziarului Sportul, fiind și colaborator permanent al ziarului Făclia. Din 1974 a devenit profesor universitar la Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai, acolo unde a predat limba română pentru studenții străini.

Nușa Demian a relatat despre marile performanțe baschetbalistice izbutite de echipele clujene în urmă cu trei decenii, iar în 2012 a publicat volumul „Teatru”. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis clubul U-BT Cluj.

NapocaNews