De la felul în care îți organizezi timpul, până la modul în care îți privești locuința, statul acasă a fost un izvor de idei.

Dacă în perioada în care plecai de dimineață și te întorceai seara de la birou, nu simțeai nevoia de mai mult spațiu, acum, când ai stat mai mult în casă, ai început să resimți acut nevoia de mai mult loc. Într-un apartament de două camere, de exemplu, o familie cu 1-2 copii se descurcă destul de greu, mai ales atunci când părinții trebuie să lucreze, iar cei mici să învețe sau să se joace.

Mulți au încercat tot felul de variante, de la a-și instala biroul pe balcon, până la a muta locul de joacă în bucătărie, cu speranța că vor reuși să se concentreze și să împace toate nevoile. Totuși, rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor. Lucrurile au degenerat rapid, iar acum găsești piese de lego în cadă, păpușile dorm în cuptor, ședințele le ții pe hol, iar laptop-ul doarme cu tine în pat.

Iată 5 idei simple de reamenajare care te vor scoate din impas!

Modul inteligent în care folosești spațiul de care dispui îți poate oferi o altă perspectivă asupra eficienței.

În amenajarea unui apartament mic, de exemplu, poți întâmpina două mari probleme:

nu ai suficiente spații de depozitare
nu ai un loc dedicat pentru o anumită activitate, fie că îți dorești o bucătărie mai generoasă sau un living mai mare

  1. Folosește o canapea extensibilă. Poți transforma rapid spațiul de zi într-unul de dormit schimbând canapeaua fixă cu una extensibilă. Poți găsi noi modele de canapele pe Homelux.ro și o poți alege pe cea potrivită pentru spațiul de care dispui. Astfel, dacă iei în considerare un apartament de două camere și dacă ai și copii, ei vor avea camera lor pentru joacă și studiu, iar tu, seara, poți transforma living-ul în dormitor.
  2. Folosește rafturi de depozitare pentru a împărți spațiul. Un perete de rafturi deschise îți oferă senzația de intimitate, mai ales atunci când dorești să îți creezi un spațiu de lucru în living, dar, în același timp, păstrează luminozitatea unui open space. Pe de altă parte, dacă bucătăria este prea mică pentru toată familia, poți atașa de rafturi un blat și, astfel, îți poți crea un loc de luat masa minunat.
  3. Alege mobilierul pe roți. Pe lângă manevrabilitatea sporită, te poți juca zilnic mutând și reașezând biroul sau scaunele, fie pentru a le amplasa în zonele din casă cu lumină naturală, fie pentru a găsi puțină liniște.
  4. Renunță la obiectele fără utilitate. Poți căuta online firme care oferă spații de depozitare pentru lucrurile pe care nu le folosești atât de des, dar de care nu te poți despărți definitiv. Astfel, vei câștiga spațiu de care să te bucuri din plin.
  5. Folosește spațiul pe verticală. Fie că vorbim despre sertare incluse sub pat sau, de ce nu, direct pe podea, poți ascunde multe dintre lucrurile de care ai nevoie în astfel de spații, la care nu te-ai fi gândit până acum.

În concluzie, reamenajarea locuinței nu este atât de dificilă și poți obține mai mult spațiu doar regândind modul de amplasare.

Dacă până acum, când era vorba de organizarea unui spațiu mic, de multe ori luai în considerare doar suprafața, acum te poți gândi cum ai putea exploata și înălțimea locuinței, dar și zonele aparent inutilizabile, pentru a profita la maximum de casa ta.

NapocaNews, Surse foto: shutterstock.com, freepik.com