Ministrul de Interne, Marcel Vela, afirmă că după 15 mai oamenii vor putea ieși din localitate, „fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ”, și nu vor mai avea nevoie să completeze declarații pe propria răspundere.

„Nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane și în consecință nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa”, explică Vela. Am decis următorul lucru: puteți să mergeți, să părăsiți localitatea, fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ. Așadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane și în consecință nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa”, a afirmat Marcel Vela, miercuri seară, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, răspunzând unor întrebări.

El i-a răspuns unui alt bărbat că poate merge „la iarbă verde” în afara localității, cu respectarea regulilor de distanțare.

Răspunzând unei alte întrebări, Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declarațiilor pe proprie răspundere pentru că se așteaptă la o „responsabilitate la fel ca și până acum din partea cetățenilor”.

NapocaNews