Numele Catedralei Mântuirii Neamului a fost modificat în mod curios pe Google Maps în „Catedrala Prostirii Neamului”, aducând o ofensă acestui simbol național și creștinilor ortodocși din România. Mai multe persoane au semnalat sâmbătă seară pe social media că rezultatul căutării pe Google Maps a denumirii „Catedrala Națională” sau „Catedrala Mântuirii Neamului” este afișat cu adresa corectă, dar cu denumirea modificată în batjocură la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Reacțiile din partea internauților nu au întârziat să apară pe social media. De exemplu, deputatul Daniel Gheorghe (PNL) a acuzat pe Facebook incitările la ură împotriva ortodocșilor, propagate tot mai des în ultima vreme de unii activiști radicali în spațiul on-line sau mass-media.

„Când vă spun că noul anti-creștinism totalitar este un pericol real și direct vă luați de mine! Da, anarho-bolșevismul secularist, cu apucături fascistoide îndoite de aerul împuțit de joint-uri, este o realitate a postmodernismului marcat de aneantizare și lipsă de omenie! Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunități ortodoxe românești. Este primul pas în violența simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremiști”, a scris Daniel Gheorghe sâmbătă seară pe contul său de Facebook.  

NapocaNews