Oficiul de Cadastru și Publicitate imobiliară (OCPI) Cluj permite, din nou, accesul persoanelor interesate în pentru consultarea cărților funciare vechi.

Decizia vine ca urmare a numărului mare de solicitări primite în ultima perioadă. Persoanele interesate vor avea acces în sediul OCPI cu respectarea prevederilor ordonanței de urgență nr. 55/2020 privind instituirea unor măsuri de protecție socială în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului.

Agenția națională de profil, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), va permite accesul persoanelor interesate de studierea cărților funciare vechi în incinta a 18 OCPI, începând cu 25 mai.

„Istoricul cărților funciare vechi poate fi consultat doar în arhivele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, întrucât documentele nu au fost convertite în totalitate în format electronic. În ceea ce privește informațiile din cărțile funciare noi, acestea pot fi obținute online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro”, a precizat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.

Programul pentru studierea cărţilor funciare va fi de luni până vineri, între orele 09:00 și 14:00, timpul alocat fiecărei persoane fiind de maximum 30 de minute. Persoanele interesate vor putea beneficia de acest serviciu pe bază de programare, care poate fi făcută online sau telefonic.

Cererea va fi înregistrată în registrul de corespondență, urmând ca solicitantului să îi fie comunicate ulterior data și ora programării. Potrivit ordinului nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de ANCPI şi instituţiile subordonate, preţul pentru consultarea unei cărţi funciare este de 10 lei/15 minute.

NapocaNews