Le-a venit mintea la cap guvernanților. Toată Europa a deschis educația doar românii au interzis la aceasta? Ministerul Sănătății și Ministerul Educației lucrează în această perioadă la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creșelor și grădinițelor.

Informația a fost dată, miercuri, de reporterii de la Antena 3.

„Vorbim de măsuri de relaxare din data de 15 iunie la care Ministerul Sănătății și Ministerul Educației lucrează în acest moment. Avem în exclusivitate lista de recomandări dată de Institutul Național de Sănătate Publică prin care aceste unități ar putea fi redeschise.

În primul rând, toate creșele, grădinițele și after-school-urile ar trebui să asigure un spațiu de 4,5 m pentru fiecare copil. Asta înseamnă că toate grupele vor fi practic înjumătățite.

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi. Toate spațiile trebuie să fie dezinfectate obligatoriu, inclusiv jucăriile. În aceste recomandări se vorbește și de aerul condiționat care nu va fi permis pentru a nu se ventila încăperea și a răspândi virusul”, au explicat reporterii.

NapocaNews