Aproximativ o sută de persoane protestează, duminică, pentru a treia seară consecutiv, în Piaţa Victoriei, solicitând dovezi ştiinţifice privind existenţa coronavirusului.

Printre participanţi sunt şi numeroşi oameni în vârstă, inclusiv un preot. Majoritatea celor prezenţi nu au măşti de protecţie şi mulţi dintre ei nu respectă distanţa recomandată.

Unii au pancarte împotriva 5G, alţii au spus că au venit să se opună faţă de obligativitatea vaccinării. Unul dintre cei care au mobilizat oamenii să participe la miting a spus că „virusul corona” reprezintă o modalitate ca unii oameni să câştige controlul.

Proteste similiare au avut loc, vineri şi sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, participând persoane care cer dovezi că virusul SARS-CoV-2 există şi reclamă încălcarea Constituţiei prin impunerea de restricţii. Oamenii au scandat împotriva Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, despre protestele din fața Guvernului unde cativa zeci de cetateni care se impotrivesc masurilor de restrictie au manifestat vineri si sambata:

„Mesajele celor care au ieşit în Piaţa Victoriei eu personal nu le înţeleg. Virusul există, reprezintă un pericol pentru viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Faptul că sunt decese cauzate de virus arată că există o ameninţare reală la adresa oricărui cetăţean român care poate să se contamineze cu acest virus. Toate sloganele şi declaraţiile mi se pare că fac parte din apanajul unor tematici care nu au legătură cu interesul naţional”, a declarat Orban.

NapocaNews