Sâmbătă, 23 mai, partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat un protest la Sebeș, pentru a condamna „tăierile abuzive din timpul stării de urgență”. Manifestanții au coborît din mașini .

.„În ultimele două luni, Partidul A.U.R. a primit numeroase informații și semnale de la cetățeni din toate regiunile României cu privire la tăierile și transporturile de bușteni disproporționat de mari comparativ cu perioada anterioară. Până acum, ministrul Mediului și premierul României au bagatelizat problema și au încercat să evite dezbaterea publică, ducând subiectul în derizoriu”, a declarat George Simion, copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor.

Liderul George Simion a fost atenționat de jandarmi că in starea de alertă nu are voie să organizeze manifestări publice. George Simion a refuzat să oprească protestul. Jandarmii s-au retras.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=579867486298692&id=2212856535602171

Liderii AUR acuză autoritățile că protejează tăierea de păduri de către firme austriece.

La protest participă cateva sute de romani veniti din toata tara.

George Simion a devenit cel mai vocal lider nationalist din țară.

Declarații ale participanților la protest:

”Am venit aici pentru a ne apăra dreptul la aer curat și a avea păduri din România” – participant din Vrancea.

”Vrem să fie protejată natura, pădurile, moștenirea noastră cea mai de preț” – participantă din Sighișoara.

”Vrem să apărăm pădurile patriei. Guvernanții au făcut în așa fel încât să poată fi tăiate pădurile fără autorizații. Vrem să tragem un semnal de alarmă” – alt participant.

NapocaNews

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158330118303555&id=699313554