Pentru a doua zi consecutiv, după încheierea stării de urgență, românii au ieșit și sâmbătă în stradă, pentru a protesta în Piața Victoriei împotriva Guvernului Orban.

Înarmați cu steaguri tricolore și vuvuzele, peste 200 de persoane, numărul acestora crescând permanent, scandează în fața clădirii Guvernului – „Demisia, demisia” și „Libertate”. „Mascaradă și minciuni”, scrie pe o mare pancartă purtată de manifestanți.

Oamenii spun că sunt foarte nemulțumiți de modul în care guvernanții au gestionat și încă gestionează criza Covid-19 și consideră că ne îndreptăm pe o pantă periculoasă, spre dictatură.

Bărbați, femei, copii, pâlcuri de oameni se îndreaptă în acest momente spre centrul pieței. Milionarul Viorel Cataramă și-a anunțat și el prezența la protest și este așteptat să sosească în piață.

În zonă sunt prezente și echipaje de polițiști și jandarmi care supraveghează manifestația și încearcă să-i determine pe protestatari să păstreze distanțarea socială.

Oamenii nu s-au lăsat intimidați și au continuat să-și apere drepturile cu și mai multă determinare, inclusiv dreptul la replică. Unul dintre protestatarii de sâmbătă și-a lipit pe tricou mesajul: „Unde sunt rublele mele?”, luând în derâdere minciunile despre așa-zisa finanțare din Rusia a revendicărilor pro-românești din Piața Victoriei de la București.

Viorel Cataramă a ajuns în Piața Victoriei și poartă un drapel uriaș. Numărul manifestanților a urcat la aproape 200.

Viorel Cataramă, celebrul om de afaceri care deține fabrica de mobilă Elvila și fost candidat la prezidențiale, a anunțat, sâmbătă, la Antena 3, că se va duce în Piața Victoriei, unde are loc un nou protest, pentru a doua zi consecutiv.

”Mă duc să protestez împotriva autorităților, care au restrâns libertățile, au distrus afaceri.”, a spus Viorel Cataramă, președintele Partidului Dreapta Liberală.

NapocaNews

Ne revedem mâine ora 17, în Piața Victoriei: Mitingul oamenilor liberi, uniți ne apărăm drepturile și legea fundamentală a României❗Ne cerem în mod pașnic drepturile și libertățile constituționale, cerem tragerea la răspundere a celor răspunzători și că aceasta este o chestiune strict cetățenească, a tuturor și pentru toți, fără coloraturi politice, confesionale, ongiste ori orice altceva. Mai înainte de a face parte din varii comunități, noi, toți, suntem cetățeni, pe toți ne privește și acesta este un bun al tuturor… Declanșatorul acestor manifestații nu este vreun politician anume, ori vreun independent chiar, sau vreu guru ori preot ori militant al nu știu căror onguri și asociații ci este Bunul Simț, Constituția care este călcată în picioare și Nedreptățile făcute de cei ce ne conduc. Nu confesiunile, nu politicienii, nu cei doritori de faimă electorală, nu rusia sau america sau germania sau patagonia, ci cetățeanul român, oricare ar fi acesta, este generatorul și beneficiarul atitudinii luate împotriva fărădelegilor.Rușine celor care sabotează, mai mult sau mai puțin conștient, aceste oportunități istorice încercând a trage turta pe spuza lor. Toți suntem generatorul – de la cel ce strigă în megafon în piață, până la cei ce distribuie dreptate și adevăr pe internet etc – și toți beneficiarul. De fapt, România este eroul și prin ea omenirea, dar și omenia, întreagă!

تم النشر بواسطة ‏‎Iosefina Pascal‎‏ في السبت، ١٦ مايو ٢٠٢٠