Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca îşi pot recupera, începând de luni, 18 mai 2020, lucrurile rămase în camerele de cămin pe care le-au ocupat până la declanşarea stării de urgenţă şi suspendarea cursurilor faţă în faţă.

Pentru evitarea aglomeraţiei şi asigurarea siguranţei studenţilor, accesul în cămine pentru recuperarea lucrurilor personale şi eliberarea camerelor de cămin (decazare) va fi permis doar studenţilor care se programează on-line pe platforma gestionată de Consiliul Studenţilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (CSUBB), https://www.facebook.com/126746400670285/posts/3253542834657277/?d=n .

Platforma va fi deschisă timp de 5 zile (în perioada 18-23 mai 2020), urmând să fie redeschisă după 3 săptămâni de la prima înscriere.

Numărul maxim al studenţilor care îşi vor putea elibera camerele de cămin şi recupera lucrurile personale va fi limitat la 40 pe zi, cu respectarea normelor de siguranţă sanitară şi a distanţării sociale şi sub supravegherea personalului administrativ al căminelor şi a studenţilor din comitetele de cazare. Studenţii vor fi împărţiţi în serii de maximum 20 de persoane, fiecare serie având la dispoziţie 3 ore pentru eliberarea camerelor, urmate de 30 minute pentru curăţenie şi dezinfecţie în spaţiile comune. Pe toată perioada decazărilor, în cămine vor avea acces doar studenţii, pe baza legitimaţiei de student, accesul însoţitorilor fiind permis pentru cel mult 20 de minute şi doar pentru a ajuta la scoaterea din cămin a obiectelor foarte grele.

De asemenea, accesul autoturismelor în campusul studenţesc va fi permis pentru cel mult 20 minute şi doar pentru încărcarea bagajelor.

În momentul eliberării camerelor de cămin, studenţii au obligaţia de a-şi achita toate restanţele şi de a preda bunurile primite pe inventar, iar cei care au optat pentru eliberarea locurilor din cămine în urma Hotărârii din 20 martie 2020 a Consiliului de Administraţie al UBB pot solicita restituirea sumelor achitate pentru perioada 21 martie – 30 septembrie 2020.

Studenţii care nu au posibilitatea de a se întoarce în cămine pentru recuperarea lucrurilor personale şi decazare pot trimite o altă persoană în baza unei unei împuterniciri
trimise la adresa de e-mail social@ubbcluj.ro , împuternicire care trebuie să conţină datele de identificare ale studentului, numele căminului, camera ocupată şi datele de identificare ale persoanei împuternicite. Această persoană va trebui să prezinte un act de identitate pentru a avea acces în camera de cămin menţionată în împuternicire.

Obiectele personale rămase în cămine vor fi împachetate şi etichetate cu numărul camerei de către personalul angajat al căminelor sub supravegherea unui reprezentant al CSUBB sau sub supravegherea studenţilor din comitetele de administrare a căminelor şi vor fi depozitate până în data de 14 august 2020.

Studenţii UBB care au eliberat deja camerele şi nu mai au lucruri în cămin pot solicita decazarea on-line, trimiţând cererea de cazare la adresa de e-mail social@ubbcluj.ro.

NapocaNews