Traian Băsescu îi apără pe protestatarii care au ieşit Piaţa Victoriei în 15 mai, în perioada de aşa-zis vid legislativ între starea de urgenţă şi starea de alertă. Fostul preşedinte afirmă că protestatarii, acuzaţi că nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, nu au făcut nimic greşit .

„Doamne ce atacaţi au fost! Pentru ce? Ce au făcut oamenii ăia rău? Au prins o nişă de gol legislativ, gol de autoritate, au valorificat-o, s-au dus şi au protestat pentru îngrădirea libertăţilor constituţionale şi cu asta basta. Nu au făcut nimic ca să tulbure ordinea publică. De ce a trebuit să fie etichetaţi? Astea sunt comportamente care generează reacţii. Se solidarizează şi alţii cu ei pentru că au fost trataţi aşa cum au fost trataţi”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Sute de persoane au protestat pe 15 şi 16 mai în Piaţa Victoriei, denunţând măsurile luate de autorităţi pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Aceştia au fost acuzaţi inclusiv că ar acţiona la comanda Rusiei, fără să existe vreo dovadă în acest sens.

NapocaNews