Trump ameninţă cu „închiderea” Twitter-ului și a altor giganţi de social media, pentru a-i împiedica să se „implice” în alegerile din 2020.

Trump a anunţat că guvernul federal va „reglementa statutul lor sau îi va închide” – referindu-se la companiile de socializare care suprimă vocile conservatoare în numele protejării „adevărului”.

Surse apropiate de la Casa Albă spun că Trump are în vedere crearea unui grup de experți care să investigheze atitudinile anti-conservatoare pe platformele populare de social media din Silicon Valley.

Mai mult, Trump va semna joi un decret cu privire la social media. În urma amenințărilor anterioare, un purtător de cuvânt al Casei Albe a confirmat că președintele Trump va semna mâine un decret.

Cu toate acestea, nu există detalii despre conținutul decretului. Parlamentarul Matt Gaetz (republican-Florida) a declarat astăzi că lucrează cu membrii ai Comitetului Judiciar al Camerei pentru a dezvolta o legislație care i-ar priva pe gigantii social media de imunitatea lor legală în conformitate cu conținutul platformelor lor , potrivit unei copii a podcastului pe care Breitbart News l-a obținut în exclusivitate.

NapocaNews