Imagini spectaculoase au fost filmate în Parcul Naţional Piatra Craiului cu un fenomen ce se întâmplă doar o zi pe an.

Mircea Vegheleţ a suprins polenizarea în pădurile de molid şi brad. Evenimentul este rar având loc doar într- singură zi pe an.

Brazii şi molizii nu au flori colorate sau aromate care să atragă insectele polenizatoare, dar polenizarea se face cu ajutorul vântului, arborii eliberând o singură zi pe an cantităţi mari de polen în acelaşi timp.

Polenul ajunge pe florile femele, viitoarele conuri, în arborii învecinaţi, precizează Regia Naţională a Pădurilor- Romsilva într-o postare pe Facebook.

NapocaNews

🆕 🎥 Polenizarea în pădurile de molid și brad🌲🌲🌲, un eveniment care are loc o singură zi pe an, a fost surprinsă în pădurile Parcului Național Piatra Craiului în imagini superbe filmate de colegul nostru Mircea Vergheleț.ℹ️ Brazii și molizii nu au flori colorate sau aromate care să atragă insectele polenizatoare, dar polenizarea se face cu ajutorul vântului 💨, arborii eliberând o singură zi pe an cantități mari de polen în același timp. Polenul ajunge pe florile femele, viitoarele conuri, în arborii învecinați.ℹ️ 💯 Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele #Brașov și #Argeș, din care 10.860 de hectare păduri 🌲🌲🌲, din acestea peste 6.000 de hectare ⛔️ fiind protejate.Credit: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului*****ℹ️ 🇬🇧 Pollination of spruce and fir trees in Piatra Craiului National Park, #Romania #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #PiatraCraiului #România

تم النشر بواسطة ‏‎Regia Nationala a Padurilor – Romsilva‎‏ في الاثنين، ١٨ مايو ٢٠٢٠