Cancelarul german Angela Merkel a condamnat ferm luni violenţele urbane izbucnite în weekend la Stuttgart şi consideră „respingătoare” vandalismul şi agresiunile asupra poliţiştilor care au avut loc cu această ocazie, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Cei care au participat la astfel de acte de violenţă, au atacat brutal poliţişti şi au distrus şi devastat magazine nu au niciun motiv valabil pe care să îl invoce” pentru a se justifica, a declarat presei purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert.

Ei „s-au răsculat împotriva oraşului lor, împotriva cetăţenilor cu care trăiesc şi împotriva legilor care ne protejează pe toţi”, a adăugat el.

Actele recente de vandalism, considerate de autorităţi ca fiind de o amploare „fără precedent”, au stârnit un val de reacţii în Germania.

Circa 20 de persoane, dintre care jumătate au naţionalitate germană, au fost reţinute, conform poliţiei, care a vorbit despre 19 răniţi uşor în rândul forţelor de ordine.

Violenţele au izbucnit în urma unui control al poliţiei în jurul miezului nopţii într-un caz legat de droguri. Totul a degenerat apoi.

NapocaNews