Averile combinate ale miliardarilor americani, intre care se afla fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, si directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, au crescut cu peste 19%, respectiv cu peste 565 de miliarde de dolari, de la declansarea pandemiei de COVID-19 in Statele Unite, potrivit unui raport publicat de Institute for Policy Studies (IPS).

Cresterea a avut loc pe parcursul 11 saptamani, perioada in care 42,6 milioane de americani au solicitat indemnizatii pentru somaj, arata raportul citat de Reuters.

„Aceste statistici ne amintesc ca suntem divizati mai mult ca oricand in ultimele decenii, din punct de vedere economic si rasial”, a afirmat Chuck Collins, co-autor al raportului.

In tipul celor 11 saptamani, averea lui Bezos a crescut cu circa 36,2 miliarde de dolari, in timp ce averea lui Zuckerberck s-a marit cu aproximativ 30,1 miliarde de dolari.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Si averea neta a miliardarului Elon Musk, fondatorul producatorului de automobile electrice Tesla, a crescut cu 14,1 miliarde de dolari.

Doar in ultima saptamana averile miliardarilor americani s-au marit cu 79 de miliarde de dolari, mai arata raportul.

NapocaNews