Ultima apariție editorială semnată de diaconul Lect. Univ. Dr. Răzvan Brudiu, Cu moartea pe moarte cãlcând, a fost prezentată vineri, 26 iunie 2020, credincioșilor Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Mãnãștur. Evenimentul a avut loc în cadrul undei seri cultural-duhovnicești care a debutat cu slujba Acatistului Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Lucrarea își propune trei teme de meditație cu privire la redescoperirea morții. În primul rând avem datoria să redescoperim moartea ca tragedie și păcat, acel cataclism ontologic, un accident care va provoca mereu durere. În al doilea rând, avem obligația să redescoperim moartea în legătură cu biruința asupra ei realizată de către Hristos. În acest sens trebuie să observăm că tema centrală a ritualurilor funerare creștine este de fapt evenimentul unic și irepetabil al Învierii lui Hristos. În al treilea rând trebuie să redescoperim moartea ca acea etapă care nu constă în plâns și deznădejde, ci în lumina descrisă în Acatistul Buneivestiri ca fiind raza zilei celei de taină. Este paradoxal faptul că antidotul morții este chiar moartea și acest lucru îl mărturisim de fiecare dată când cântăm troparul Învierii, spune diac. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu.

La prezentarea cărții a luat cuvântul și pãrintele arhim. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxã din Cluj-Napoca, iar prezentarea a fost făcută de drd. Gabriel Noje, asistent universitar în cadrul aceleiași facultăți, titrează Radio Renașterea.

Potrivit preotului paroh, Pr. Dan Cismaș, evenimentele prilejuite de serbarea hramului Parohiei „Sf. Ap. Petru și Pavel” vor continua duminicã, 28 iunie, când la Sfânta Liturghie va fi prezent pãrintele Stelian Tofanã, cel care va vorbi despre pericopa evanghelicã a zilei și despre ocrotitorii acestei comunitãți euharistice, Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

NapocaNews