Șeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a anunțat vineri noi măsuri de relaxare valabile de la 15 iunie, referioare la călătorii, evenimentele private și redeschiderea mall-urilor. Evenimentele private în spații închise se vor putea organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane, iar evenimentele private în spații deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

Se reiau activitățile în mall-uri, cu excepția restaurantelor, cinematografelor și a locurilor de joacă.

„Vor fi reluate activitățile de administrare a ștrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear. Nu în ultimul rând, potrivit acestui nou cadru de reglementare, începând cu 15 iunie, ca urmare a faptului că perioada cursurilor școlare se încheie, practic, astăzi, părinții vor avea posibilitatea să ducă copiii la creșe, grădinițe și after school-uri, indiferent că acestea sunt de stat sau privat. Sigur că în cazul creșelor, grădinițelor de stat acestea sunt la nivelul deciziei autorităților locale, iar recomandarea noastră este ca aceste activități să fie reluate cu păstrarea regulilor de protecție sanitară, distanțare socială”, a spus șeful Cancelariei premierului, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt a precizat că vor fi exceptate de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din țările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Național de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Autorităţile locale ignoră cererea? Până în prezent niciun edil din România nu a declarat că vrea să deschidă creşele şi grădiniţele, iar părinţii sunt tot mai diasperaţi de indecizie.

NapocaNews