Președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, susține că noul Centru de management integrat al deșeurilor (CMID) construit de Consiliul Județean Cluj este un imens și scump muzeu în aer liber, un decor folosit de Alin Tișe pentru poze de campanie.

Utilaje rămase nemișcate și liniște așternută asupra noii rampe de gunoi ecologice în perimetrul căreia n-a mai intrat nicio mașină de câteva zile.

”După ce și-a dat cuvântul de onoare și ne-a probat cu imagini filmate cu drona că CMID că e perfect funcțional, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a pus lacătul și duce gunoiul … nu știm unde, dar nu putem decât să sperăm că nu la vechea rampă, pentru că asta ar fi o ilegalitate”, a spus Sălăgean.

Alin Tișe ne-a asigurat că e totul în regulă și noi, cei care l-am criticat că se grăbește să deschidă CMID-ul fără toate avizele și fără tot sistemul funcțional, suntem în eroare. Dacă admitem, de dragul discuției, că ar fi așa, apare întrebare: de ce nu se depozitează deșeurile acolo?

Meteahna asta învechită a tăierilor de panglică la proiecte nefinalizate aruncă administrația în ridicol. Investiția nu e finalizată, iar din cauza asta Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor nu funcționează. Avem doar locul de depozitare a deșeurilor, dar restul, tot ce tine de functionalități precum sortarea, colectarea selectivă și tratarea levigatului sunt improvizații, cârpeli și soluții cel mult temporare.

”Suntem duși de nas de la an la an, de pe-o zi pe alta și președintele Consiliului Județean mizează pe interesul scăzut al clujenilor pentru problema deșeurilor. Până la alegerile locale când va veni la plată factura incompetenței și va ieși într-un sfârșit de sub preș gunoiul”, a completat Sălăgean.

Radu Ștefan