Agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române aniversează 12 de ani de activitate. Este șingura agenție de știri a unei Biserici Ortodoxe autocefale.

Basilica.ro a apărut ca departament în data de 27 octombrie 2007, însă lansarea oficială a site-ului a avut loc în 16 iunie 2008. Agenția de știri este membru al Centrului de presă Basilica, alături de: Radio Trinitas, Trinitas TV, publicațiile Lumina și Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Cu ocazia împlinirii a 12 ani de activitate editorială, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a transmis un mesaj de felicitare:

Ne bucurăm împreună cu misionarii Agenției de Știri „Basilica”, acum când acest mijloc de a ajunge în casele credincioșilor împlinește 12 ani de activitate.

A fost inspirat de sus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în momentul în care a instituit această cale de misiune.

„Binele de știut” prin intermediul Agenției „Basilica” ajunge la urechile multor credincioși.

Le urăm succes misionarilor de aici și-I dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate.

† ANDREI

Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului

şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului

Proiectul, unic la nivelul Ortodoxiei, a debutat ca agregator de știri din Eparhiile Patriarhiei Române. Erau preluate în masă informațiile direct de la sursă, cu puține intervenții asupra formei sau conținutului.

Ulterior, odată cu intrarea pe rețelele sociale, Basilica.ro s-a înscris în trend-urile online punând accent pe calitatea și aspectul materialelor prezentate publicului.

Paleta de subiecte s-a extins de la transmiterea evenimentelor religioase și a mesajelor Bisericii, la acțiuni sociale, culturale, artă, turism, ecologie și chiar sport. Agenția s-a dezvoltat în ultima perioadă și în zona de interviu, opinie și fotoreportaje.

NapocaNews