Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus clasarea unui dosar în care un preot clujean a fost acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, în urma unei slujbe religioase oficiate în luna aprilie.

„În raport cu situaţia de fapt, se constată că acuzaţiile aduse lui Marian Bogdan-Sergiu, cuprinse în denunţul formulat la data de 20.04.2020 nu sunt întemeiate prin raportare la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. (…) Anterior analizării elementelor constitutive ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor raportate la situaţia de fapt reţinută mai sus se constată că în mod eronat s-a precizat în denunţul penal că activitatea religioasă din Vinerea mare de la Biserica Ortodoxă „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca, la care au participat un număr de aproximativ 20 de persoane, ar fi avut loc în data de 18 aprilie, în realitate, aceasta desfăşurându-se cu o zi înainte, respectiv pe 17 aprilie 2020. (…) Constatăm că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (…), soluţia legală şi temeinică fiind aceea a clasării”, se arată în Ordonanţa de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Pe 22 aprilie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui preot care a permis accesul enoriaşilor într-un lăcaş de cult din Cluj-Napoca.

NapocaNews