Într-un mesaj televizat adresat înainte de sfârșitul votării, care s-a desfășurat pe durata unei săptămâni întregi și care se încheie miercuri, 1 iulie, Putin a afirmat că rușii ar trebui să voteze pentru țara pe care „dorim să o lăsăm copiilor noștri”, dar nu a făcut nici o mențiune la adresa controversatului amendament care i-ar permite să rămână la putere până în 2036, notează The Moscw Times.

Rusii au început să voteze săptămâna trecută asupra pachetului de schimbări constituționale propus de Putin, inclusiv o resetare a limitelor prezidențiale, care i-ar permite să candideze din nou, de două ori, pentru președinție, după încheierea actualului mandat de șase ani, în 2024.

Alte amendamente propuse sunt de natură să întărească puterile prezidențiale și parlamentare, să consacre valorile tradiționale (în special interzicerea căsătoriilor homosexuale) și să garanteze salarii și pensii minime mai mari.

„Votăm pentru țara în care dorim să trăim, cu o educație și un sistem de sănătate moderne, cu o protecție socială reală pentru cetățeni, cu un guvern eficient care să fie tras la răspundere în fața societății”, a spus Putin.